З помідорів роблять ароматні соуси та приправи, також цей овоч один із важливих інгредієнтів безлічі салатів. І, звичайно, не варто забувати про томатний сік – улюблений напій десятків тисяч наших співвітчизників. Багато хто вважає за краще смакувати його в чистому вигляді, додавши сіль або перець. Однак є безліч рецептів алкогольних і безалкогольних напоїв на його основі. У статті ми розповімо про кілька цікавих варіантів, які дозволяють урізноманітнити смакові відчуття. Приготувати ці томатні мікси можна в домашніх умовах, а в продуктовому онлайн-супермаркеті МАУДАУ можна замовити сік томатний Садочок і напої інших виробників.
Bloody Mary («Кривава Мері»)
Мабуть, це найвідоміший мікс із томатним соком. Є кілька варіантів його рецептур та способів приготування. Тут ми наводимо найоригінальніший, на нашу думку. Компоненти та дозування:
- томатний сік – 150 мл;
- горілка – 75 мл;
- натуральний лимонний сік – 20 мл;
- сіль та перець – за смаком;
- лід колотий.
Приготування: «Криваву Мері» найкраще готувати в широкій скляній склянці або в келиху типу «хайбол». Насипаємо в посуд лід і залишаємо на пару хвилин для охолодження. Потім наливаємо горілку та лимонний сік, додаємо на свій розсуд сіль і перець, ретельно розмішуємо. Перед подачею тонким струмком вливаємо томатний сік. Для пікантності можна додати кілька крапель соусу “Табаско”. Найчастіше цей культовий мікс прикрашають гілочкою селери і подають із трубочкою.
Sangrita
Назва цього вишуканого міксу, що прийшов до нас з Мексики, перекладається з іспанської як «кровачка». Як і в більшості мексиканських коктейлів, одним з головних інгредієнтів тут виступає текіла. Компоненти та дозування:
- сік томатний – 150 мл;
- текіла срібна – 100 мл;
- свіжий сік лайма або ананаса – 70 мл;
- цибуля ріпчаста – 100 г;
- сіль – 1 ст. л.;
- перець чили мелений 2 ч. л.
Приготування: томатний сік змішують у глибокій ємності з цитрусовим, потім додають подрібнену за допомогою блендера цибулю та перець чилі. Отриману суміш переливають у широку скляну склянку і наливають агавову горілку (текілу) у зазначеній пропорції. Перед подачею коктейль підсолюють до смаку.
Michelada
Ще один популярний мексиканський коктейль, чудовий варіант для того, щоб освіжитися спекотним літнім днем. Частка chela у назві вказує на присутність у рецептурі пива, саме так пінний напій називається на мексиканському сленгу. Багато поціновувачів також стверджують, що «Мічелада» допомагає впоратися з симптомами похмілля. Якісні компоненти для інших міксів є в каталозі MAUDAU. Компоненти та дозування:
- пиво світле – 500 мл;
- сік лимона або лайма “фреш” – 100 мл;
- екстракт селери – 6 ст. л.;
- томатний соус – 5 ст. л.;
- соус “Табаско” – 2 ст. л.;
- соєвий соус – 2 ч. л.;
- сіль та чорний перець – за смаком;
- лід кубики.
Приготування: для приготування «Мічелада» буде потрібно скляний пивний келих, попередньо охолоджений. Спочатку його потрібно наповнити льодом наполовину та налити сік. Далі додаємо соуси та екстракт селери, ретельно перемішуємо. Наливаємо пінний і знову перемішуємо. Перед подачею можна додати сіль та перець для гостроти.